Menu

Onze
Rapmeesters


Neem contact op!

"Vertel je verhaal, het is uniek en de wereld mag het horen!"

> Instagram

Pjotr focust zich al jaren op zijn muziekcarrière, maar is ook in het bezit van een pabo-diploma en deelt maar wat graag zijn passie op scholen door het hele land. Geïnspireerd door verhalen van rappers die hij op tv zag begon hij op vroege leeftijd met het schrijven van eigen teksten. Vanaf het moment dat zijn dromen uitkwamen en hij kon leven van zijn muziek is hij altijd scholen blijven bezoeken om nu op zijn beurt de jeugd te inspireren.

“Als meester Hidde harde barz kan spitten, kan jij het ook!”

> Instagram

Daar waar hij ambities opdeed om meester te worden dankzij vrijwilligerswerk in Suriname en sportkampen, staat hij vandaag de dag voor de klas als docent aardrijkskunde. Met Fresku, Jay-Z en Lil Wayne als inspiratiebronnen combineert Hidde graag zijn liefde voor muziek met zijn beroep als meester. Waarom? Omdat Hidde de jeugd wil helpen hun talenten te ontdekken.

“Vrolijkheid, positief zijn en lekker luchtig naar het leven kijken. Je moet jezelf niet zo serieus nemen!”

> Instagram

Young Teach zingt al vanaf klein af aan, maar op zijn twaalfde obsedeerde het nummer “Whatever You Like” hem. Hij besloot meer met rap te gaan doen. Dankzij zijn maatschappelijke stage ontdekte hij dat meester zijn hét beroep voor hem zou zijn. Als autotune volkszanger, aldus hemzelf, maakt Teach met name pop-rap en melodieuze hiphop. Teach hoopt zijn leerlingen mee te geven dat het leven leuk is.

“Muziek mijn therapie, daarna wordt het de jouwe”

> Instagram

Basick begon ooit op zijn zolderkamer met het schrijven van muziek, als uitlaatklep. Nu wil hij zijn leerlingen meegeven dat het fijn kan zijn om op te schrijven wat je voelt. Als sportdocent focust hij zich op storytelling in rap en haalt hij inspiratie uit Sticks. Niels zou willen dat leerlingen ervaren dat ze er mogen zijn en dat muziek zeker geen taboes kent.

“Als die beat loopt en het papier ligt voor je, voel je dan vrij!”

> Instagram

Tom kwam onverwachts in het onderwijs terecht. Hij besloot meester te worden omdat hij het speciaal vindt om leerlingen te ondersteunen bij hun individuele ontwikkeling. Vandaag de dag staat hij voor groep 8 op de basisschool. Al op jonge leeftijd schreef hij gedichten en maakte hij muziek. Hij maakt tegenwoordig met name popmuziek en werkt samen met allerlei Nederlandse artiesten. Hij haalt inspiratie uit Mac Miller, maar ook uit mensen om hen heen. Rapmuziek kan mensen volgens hem leren te reflecteren en persoonlijke groei mogelijk te maken.